Brussel,
16
oktober
2015
|
09:19
Europe/Amsterdam

Ook Brussel-Centraal heeft nu zijn flexwerkplek

Regus en NMBS openen 7de Regus Express center

Samenvatting

Brussel, 15 oktober 2015 – Regus en NMBS openden vorige week een Express Center in het station van Brussel-Centraal. Deze opening kadert in de overeenkomst tussen de twee partijen om comfortabele en volwaardige werk- en ontmoetingsplekken in te richten op 8 locaties op het Belgische spoorwegnetwerk. Zeven van deze locaties werden al in gebruik genomen, waaronder ook in het Zuidstation en in het station van Brussel-Luxemburg.

Eerder dit jaar kwamen er al flexwerkplekken in de stations van Luik-Guillemins, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Leuven, Brugge en Sint-Niklaas. Zo zijn er vandaag in totaal 7 Regus Express/NMBS-centers naast de 16 ‘gewone’ Regus centers in België. Over een aantal maanden volgt in Antwerpen nog een Express center in het Centraal Station.

De flexwerkplek in het station Brussel-Centraal omvat 2 vergaderzalen, een business lounge met leestafel en lounge zetels. De locatie kan gebruikt worden om op enkele meters van het perron te vergaderen en om productief te blijven tussen 2 meetings of treinritten door. Verder werd het center uitgerust met high-speed Wifi en ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld assistentie bij het printen van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant. Je kan er terecht vanaf 6 euro voor het eerste uur of 12 euro per dag en in deze prijs is ook de koffie, thee of water inbegrepen. Het center in Brussel-Centraal is elke weekdag geopend van 8u30 tot 18u.

Treinstations ondergingen de voorbije jaren grote veranderingen: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en ze profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven door het aanbieden van bijkomende diensten zoals auto- en fietsdelen, parkings, enz.

Flexibele werkplekken in Brussel

Het succesverhaal van Regus begon een kwarteeuw terug in de Louizalaan. Ondertussen zijn de volledig gemeubileerde kantoren en de bijhorende diensten van Regus al terug te vinden op 11 locaties in onze hoofdstad, waarvan er 4 dit jaar de deuren openden.

Met Regus Express begeeft de wereldmarktleider zich buiten de klassieke paden van de business centers. William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België: “Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in ondermeer Luik, Leuven en Brugge en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brussel-Centraal hun tijd productiever kunnen invullen."

Over Regus

Regus is wereldmarktleider in het aanbieden van flexibele werkplekoplossingen. Zijn netwerk bestaat uit meer dan 2.500 business centers in 106 landen en stelt volledig ingerichte kantoorruimtes, professionele vergaderruimten en business lounges ter beschikking waar men terechtkan voor zowel korte als lange periodes. Bedrijven zoals Google, Toshiba en GlaxoSmithKline kiezen voor Regus zodat ze flexibel kunnen werken en zich kunnen focussen op hun core business.

De sleutel tot flexibel werken is gebruiksgemak en daarom opent Regus business centers daar waar de 2,1 miljoen klanten ondersteuning willen: stadscentra, buitenwijken, winkelcentra, handelszaken en benzinestations.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be

Voor meer persinformatie:MindShake – Emanuel Sys, tel. 0486 175 265, emanuel@mindshake.biz