Brussel,
26
augustus
2014
|
09:52
Europe/Amsterdam

Persbericht Regus-onderzoek: Gevaarlijk of slecht rijgedrag de grootste ergernis bij pendelaars

Regus-onderzoek identificeert de acht pendelhoofdzonden

Samenvatting

Pendelaars hebben de grootste hekel aan gevaarlijk of slecht rijgedrag van andere bestuurders (58%). Dit blijkt uit een onderzoek dat Regus, de marktleider in het aanbieden van flexibele werkplekoplossingen, in januari 2014 liet uitvoeren bij meer dan 200 Belgische kantoorwerkers. De respondenten werden daarbij ondervraagd naar de factoren in het woon-werkverkeer die hen het meest stress geven en hun productiviteit en jobtevredenheid ondermijnen.

De zomervakantie lijkt al voorbij. Zo is het nu al gevoelig drukker op het openbaar vervoer en de Belgische snelwegen. Uit het Regus-onderzoek blijkt dat Belgische pendelaars gemiddeld 39 minuten onderweg zijn naar kantoor. Toch is die pendeltijd niet minder belangrijk dan de reiservaring.

De top acht van de pendelhoofdzonden:

  1. Gevaarlijk of slecht rijgedrag (58%)
  2. Verkeersagressie (47%)
  3. Vertragingen van het openbaar vervoer en geschrapte treinen (37%)
  4. Mensen die luid telefoneren (11,5%)
  5. Onbeleefd gedrag van medepassagiers (11%)
  6. Gebrekkige informatieverlening van de vervoersmaatschappijen (10%)
  7. Vervuiling en te hoge temperaturen (9%)
  8. Een slechte lichaamsgeur of adem van medepassagiers (7%)
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Geen enkele werkgever heeft er baat bij dat de werknemers van zijn onderneming vermoeid en gestresseerd op het werk aankomen. Deze stress kan immers een negatieve invloed hebben op hun productiviteit, motivatie en jobtevredenheid. Pendelen naar een locatie dichter bij huis, of pendelen buiten de spitsuren, is vaak de beste manier om dit soort stress te vermijden en beter, rustiger en productiever te werken.”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Methodologie

Meer dan 200 Belgische kantoorwerkers werden in januari 2014 online bevraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen kantoorwerkers wereldwijd. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie MindMetre .