Brussel,
24
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Persbericht Regus-onderzoek: Horecazaak niet geschikt als werkplek

Koffiebars en café’s doen steeds meer dienst als ‘derde werkplek’, los van het bedrijf of thuis. Toch blijkt uit Regus-onderzoek dat deze locaties geen professionele werkomgeving vormen. Zo vindt 63% van de zakenmensen het vervelend dat ze er geen toegang hebben tot kantoormateriaal zoals een printer, fax of kopieermachine. Meer dan de helft van de respondenten ergert zich ook aan een trage of onbetrouwbare internetverbinding (51%).

De belangrijkste resultaten uit het onderzoek:

 

  • De 3 grootste nadelen van werken in een horecazaak:
  1. Constant letten op persoonlijke eigendommen (76%)
  2. Het gebrek aan privacy (74%)
  3. Lawaaierige cafébezoekers (72%)
  • 66% zegt dat achtergrondlawaai ook de productiviteit in de weg staat en 63% vindt de trage en onbetrouwbare internetverbinding een nadeel
  • Meer dan de helft (55%) vindt horecazaken geen geschikte plek voor vergaderingen met klanten

 

William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux: “Steeds meer horecazaken richten zich op de groeiende groep telewerkers door gratis Wifi of koffie aan te bieden. Natuurlijk is het leuk om van daaruit werkmails te checken of bij te praten met collega’s, maar uit dit onderzoek blijkt dat voor een langere tijd werken in een horecazaak nefast is voor de productiviteit. Een café of koffiebar is geen professionele en productieve werkplek!”

Methodologie

Meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werden in januari 2013 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. De respondenten werd gevraagd wat hun grootste problemen waren hij het werken in een horecazaak. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie MindMetre .