Brussel,
18
februari
2014
|
11:04
Europe/Amsterdam

Persbericht Regus: Zelfrijdende auto zal het telewerken veranderen!

"Regus is al lang bezig met de ontwikkeling van het Nieuwe Werken. Deze innovatieve auto zal ervoor zorgen dat we minder (werk)tijd verliezen onderweg.
Met de XchangE kan de 'derde werkplek' van Regus worden uitgebreid tot de auto zelf, naast de Regus hubs langs de snelweg en ons netwerk van business centers."
Andre Sharpe, Global Product and Business Development Director bij Regus
"In autonome auto's hoeven bestuurders niet meer op de weg te letten, dus hebben zij de gelegenheid om hun tijd zinvoller te besteden. De expertise van Regus op het gebied van productiever en flexibeler werken, maakt Regus tot de ideale partner voor het ontwikkelen van dit nieuwe concept."
Frank M. Rinderknecht, oprichter en CEO van Rinspeed Inc

Regus werkt mee aan de volgende werkplekrevolutie, die de manier waarop we werken, vergaderen en reizen zal transformeren

Samenvatting

Het nieuwe concept van de zelfrijdende wagen zal de auto veranderen in een volwaardig kantoor met vergaderruimte en alle benodigde communicatiefuncties. Een autorit wordt een moment van zakendoen; en autorijden zal geen verloren tijd meer zijn tussen werk en thuis.

Regus, wereldwijd aanbieder van flexibele werkplekken, werkt samen met Rinspeed aan de ontwikkeling van ‘de XchangE’. Deze conceptauto wordt in maart voorgesteld op de Motor Show in Genève. Dit concept past binnen de strategie van Regus om werken onderweg gemakkelijker te maken en vormt dus een aanvulling op het groeiende netwerk van Regus Express locaties langs de Europese snelwegen. In de toekomst zou de auto, naast andere transporthubs de 'derde werkplek' (niet op kantoor of thuis) kunnen zijn.

In het innovatieve ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met het kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van een file op weg naar de luchthaven productieve werktijd maakt.

De zelfrijdende auto helpt mensen om onderweg te werken, en geeft professionals meer flexibiliteit bij het indelen van hun werktijd. Wanneer mensen kunnen werken waar en wanneer zij willen, hoeven ze het werk niet mee naar huis mee te nemen of een deel van het gezinsleven te missen.

Bedrijven waar werknemers flexibeler kunnen werken, zien nu al duidelijke voordelen. Bij een Regus onderzoek onder meer dan 20.000 professionals over de hele wereld, geeft 75% van de zakenmensen aan dat flexibel werken de productiviteit stimuleert.

De betrokkenheid van Regus bij het XchangE concept vormt een aanvulling op haar andere innovaties die mensen helpen om flexibeler te werken. De Regus Express strategie heeft al geleid tot toegankelijke werkplekken langs snelwegen en in de buurt van andere transporthubs – zoals spoorwegstations, servicelocaties langs de snelwegen en, als onderdeel van een pilot met Shell, tankstations in heel Berlijn.