Brussel,
30
januari
2014
|
10:25
Europe/Amsterdam

Regus studie: Flexibel werken beperkt duur personeelsverloop

William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux
“Toptalent behouden en aanwerven is een prioriteit voor de bedrijfswereld, maar niet alle bedrijven kunnen grote bonussen of toplonen aanbieden en tegelijk competitief blijven. Daarom vormt flexibel werken vaak een oplossing. Bovendien is dit goedkoper dan een vaste werkplek en werknemers kunnen zo hun werkleven beter afstemmen op hun privéleven”.
William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux
Samenvatting

De mogelijkheid om flexibel te werken speelt vaak een doorslaggevende rol bij sollicitaties. Zo verkiest 77% van de Belgische werknemers een job waarbij ze flexibel kunnen werken tegenover een gelijkaardige job waarbij dit niet mogelijk is. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus, een internationale aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor in september 2013 20.000 senior managers en bedrijfseigenaren uit 95 landen werden ondervraagd. In België namen 200 respondenten aan de enquête deel.

Wanneer werknemers een bedrijf verlaten, kost dit deze bedrijven direct of indirect veel geld. Ook de groei lijdt hieronder: er is een gebrek aan continuïteit, kennis vloeit weg en projecten lopen vertraging op. 71% van de Belgische respondenten – en 74% van de respondenten wereldwijd- is er dan ook van overtuigd dat flexibel werken personeelsverloop kan voorkomen. Bovendien is dit volgens 66% van de Belgische respondenten meer en meer een bonus geworden waarmee toptalent kan worden aangetrokken. Wereldwijd deelt 72% van de ondervraagden deze mening.

De andere resultaten uit het onderzoek:

  • 7 op 10 Belgische respondenten vinden dat werknemers trouwer zijn wanneer ze de mogelijkheid hebben om flexibel te werken. Wereldwijd is dit 71%.
  • 2 op 3 Belgische werknemers (66%) zou een job weigeren wanneer flexibel werken niet mogelijk is. Wereldwijd is dit ‘slechts’ 59% van de werknemers.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Toptalent behouden en aanwerven is een prioriteit voor de bedrijfswereld, maar niet alle bedrijven kunnen grote bonussen of toplonen aanbieden en tegelijk competitief blijven. Daarom vormt flexibel werken vaak een oplossing. Bovendien is dit goedkoper dan een vaste werkplek en werknemers kunnen zo hun werkleven beter afstemmen op hun privéleven”.

Methodologie

Meer dan 20.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werden in september 2013 online  ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie MindMetre .