Brussel,
10
juli
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Regus en NMBS openen flexibele werkplekken in het station van Brussel-Zuid

Samenvatting

Brussel, 10 juli 2015 – Vandaag openen Regus en NMBS een Express center in het station van Brussel-Zuid. Deze opening kadert in de overeenkomst tussen de twee partijen om comfortabele en volwaardige werk- en ontmoetingsplekken in te richten op 8 locaties op het Belgische spoorwegnetwerk. In mei gingen al de deuren open van een Express center in het station van Brussel-Luxemburg en over een aantal maanden krijgt ook Brussel-Centraal zijn flexibele werkplekken.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in Luik, Leuven, Brugge, Sint-Niklaas en Brussel Luxemburg en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brussel-Zuid hun tijd productiever kunnen invullen. Over een aantal maanden volgt in Brussel nog een Regus Express center in het Centraal Station."
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Eerder dit jaar kwamen er al flexwerkplekken in de stations van Luik-Guillemins, Leuven, Brugge, Sint-Niklaas en Brussel-Luxemburg. Binnen dit en enkele maanden volgen nog meer centers in de stations van Antwerpen-Centraal en Brussel-Centraal. Zo zullen er in totaal acht Regus Express-centers zijn naast de 16 bestaande Regus business centers in België.

Het Regus Express center in het Zuidstation omvat 5 vergaderzalen, een co-workingruimte voor 18 personen, een business lounge met leestafel, lounge zetels, think pods, een telefoonruimte en een knusse bibliotheekruimte voor 4 personen. Bovendien kan er tegen betaling gebruik gemaakt worden van een douche, ideaal voor internationale reizigers om zich op te frissen voor een meeting!Men kan de locatie gebruiken om op enkele meters van het perron klanten te ontmoeten of om er hun administratie bij te werken. Verder wordt het center uitgerust met high-speed wifi en ondersteunende diensten voor bijvoorbeeld assistentie het uitprinten van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant. Het center is toegankelijk vanaf 6 euro voor het eerste uur of 12 euro per dag en in deze prijs is ook de koffie, thee of water inbegrepen. Het Regus Express center in het Zuidstation is elke weekdag geopend van 8u30 tot 18u.

Treinstations ondergingen de voorbije jaren grote veranderingen: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en ze profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven door het aanbieden van bijkomende diensten zoals auto- en fietsdelen, parkings, enz.

Flexibele werkplekken in Brussel
Brussel speelt een belangrijke rol voor Regus want het is in de Louizalaan dat het succesverhaal van de onderneming meer dan een kwarteeuw geleden begon. Ondertussen zijn de volledig gemeubileerde kantoren en de bijhorende diensten van Regus al terug te vinden op 8 locaties in onze hoofdstad, waarvan er één onlangs nog de deuren opende in de IT Tower. Daarnaast zijn er rond Brussel nog centers in Zaventem, Diegem, Eigenbrakel en Waterloo.

Met Regus Express begeeft de wereldmarktleider zich buiten de klassieke paden van de business centers. William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België: “Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in Luik, Leuven, Brugge, Sint-Niklaas en Brussel Luxemburg en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brussel-Zuid hun tijd productiever kunnen invullen. Over een aantal maanden volgt in Brussel nog een Regus Express center in het Centraal Station."