Brussel,
30
maart
2016
|
09:37
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: 6 op 10 Belgen lezen niet graag werkmails op café

Samenvatting

We werken met zijn allen steeds vaker buiten het kantoor. Toch vindt niet iedereen het evident om professionele taken uit te voeren op alternatieve werkplekken. Zo blijkt een café of koffiebar voor bijna twee derde van Belgische kantoorwerkers (62% - 51% wereldwijd) niet de juiste plek om werkmails te lezen en nog minder om deze te beantwoorden (88% - 61% wereldwijd). Als we dan toch onze smartphone bovenhalen om te werken op café, dan mag dit zeker niet langer dan 20 minuten duren. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste werkplekaanbieder, waarvoor meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan net geen 250 in België – werden ondervraagd.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Door de toename van het smartphone- en tabletgebruik is het meer dan ooit verleidelijk om overal onze professionele mails te checken en te werken. Toch lenen niet alle locaties zich hiervoor en blijkt lang niet iedereen hiertoe bereid. Logisch, want taken die meer concentratie of discretie vereisen, doe je beter vanuit een beveiligde, productieve en professionele werkomgeving.”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Het is makkelijk en verleidelijk; snel even gebruik maken van de gratis wifi in een café of koffiebar om wat werkmails in te halen. Toch staan we daar niet allemaal voor te springen, en vinden we deze plekken niet voor eender welke taak geschikt.

Enkele resultaten uit het onderzoek:

  • Bijna de helft van de Belgische respondenten (47% - 39% wereldwijd) vindt de auto een geschikte werklocatie om telefoongesprekken te voeren, maar niet voor conference calls (11% - 12% wereldwijd).
  • Langere e-mails - of mails met gevoelige informatie – behandelen we het liefst vanuit een co-workingplek of business lounge (22% - 29% wereldwijd). Slechts 3% (5% wereldwijd) doet dit liever in een café of bar.

Methodologie

Meer dan 44.000 zakenmensen uit 100 landen werden in juli 2015 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre.

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden. In België telt Regus vandaag 26 centers, waarvan 7 Regus Express centers in de treinstations. Voor een overzicht, klik hier.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten, waaronder zowel enkele van de meest succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met ons breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele, virtuele kantoren en vervangende werkplekken maken we het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be