Brussel,
23
januari
2017
|
14:05
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Belgische werknemer verkiest deels besloten werkplek

Samenvatting

Als ze mochten kiezen tussen een deels besloten werkplek en een volledige “open space”, dan gaat de overgrote meerderheid van de Belgische werknemers voor de eerste optie. Bijna 9 op 10 Belgische werknemers (88% - 80% wereldwijd) kan zich er beter concentreren en voor 79% (74% wereldwijd) zijn werkplekken met enige privacy beter voor de productiviteit. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 200 in België – werden ondervraagd.

Regus liet onderzoeken in welke kantooromgeving Belgische werknemers het liefst werken; een gedeeld kantoor/open werkplek, een privékantoor of – de tussenoplossing – een deels besloten werkplek. Er valt voor elk van deze mogelijkheden wel iets te zeggen; zo zijn we het productiefst op een deels besloten werkplek (79% - 74% wereldwijd), hebben we de meeste privacy in een privé-kantoor (63% - 63% wereldwijd). Een open werkplek is dan weer aan te bevelen omwille van de communicatie en interactie tussen werknemers en afdelingen (65% - 70% wereldwijd).

Verder blijkt uit het onderzoek dat deels besloten werkplekken een pak rustiger zijn dan open werkplekken. Zo geeft ‘slechts’ 31% van de ondervraagden (29% wereldwijd) aan dat ze deze ruimtes (te) lawaaierig vinden. Bij de ‘open werkplekken is dit maar liefst 87% (78% wereldwijd).

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Steeds vaker kunnen werknemers binnen ondernemingen kiezen tussen verschillende types kantoorruimte. Sommige activiteiten voer je nu eenmaal beter uit op een ander soort werkplek. Wat opvalt is dat onze voorkeur uitgaat naar de deels besloten werkplek waar je de ‘sociale’ voordelen hebt van een open werkplek, met minder afleiding door achtergrondgeluiden.”

Methodologie

Meer dan 23.000 zakenmensen uit 100 landen – waarvan bijna 200 uit België - werden in september 2016 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.850 business centers in 114 landen en 1.000 steden. Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten; zowel succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met een breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele en virtuele kantoren en vervangende werkplekken – maakt Regus het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel. Ondertussen telt Regus al 28 business centers in België. Voor meer informatie: www.regus.be