Brussel,
21
februari
2017
|
16:12
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Flexibel werken goed voor sociaal leven

Samenvatting

Flexibel werken – deels op kantoor, deels thuis - maakt niet altijd eenzaam. Integendeel; wie de vrijheid krijgt om zijn werklocatie en -tijd zelf te bepalen, heeft juist een actiever sociaal leven. Bijna drie kwart van de Belgische kantoorwerkers (74% - ook 74% wereldwijd) geeft aan dat dit hen helpt om vaker familie en vrienden te ontmoeten. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 200 in België – werden ondervraagd.

De laatste jaren nam flexibel werken sterk in populariteit toe. Steeds meer kantoorwerkers kregen de autonomie om van thuis uit – of vanuit een professionele werklocatie vlakbij hun woning – aan de slag te gaan. Hierdoor kunnen ze hun werk- en privéleven vrijer inplannen, wat hen tal van voordelen oplevert. Uit het onderzoek van Regus blijkt zo dat ‘flexwerkers’ meer tijd hebben om af te spreken met vrienden en familie (74% - ook 74% wereldwijd).

Het verlies aan sociale interactie op de werkvloer hoeft niet altijd een nadeel te zijn; zo vindt 41% (39%) van de ondervraagden het leuk om minder met saaie collega’s om te moeten gaan. 4 op 10 Belgische werknemers (45% wereldwijd) stoort zich op die manier ook minder aan de vervelende gewoontes van zijn collega’s.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • 63% van de Belgische respondenten (50% wereldwijd) gaf aan dat ze ’s ochtends langer zouden slapen als ze niet (ver) meer hoefden te pendelen.
  • Bijna de helft (48% - 50% wereldwijd) zou gezonder eten als ze minder tijd zouden verliezen aan het woon-werkverkeer.
  • Flexwerkers winkelen vaker in de buurt van hun woonplaats, waardoor ze meer bijdragen aan de lokale economie (47% - 54% wereldwijd).

“Vacatures waarin staat dat er flexibel gewerkt kan worden, hebben meer succes. Dit is zelfs zo belangrijk dat 69% van de kantoorwerkers (63% wereldwijd) zegt dat elke nieuwe job die ze zouden aannemen, in flexibel werken moet voorzien. Ondernemingen die talentvolle werknemers willen behouden of aantrekken, moeten hier rekening mee houden,” besluit William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.

Methodologie

Meer dan 23.000 zakenmensen uit 100 landen – waarvan bijna 200 uit België - werden in september 2016 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 3.000 business centers in 114 landen en 1.000 steden. Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten; zowel succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met een breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele en virtuele kantoren en vervangende werkplekken – maakt Regus het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel. Ondertussen telt Regus al 28 business centers in België. Voor meer informatie: www.regus.be

Voor meer persinformatie: MindShake PR – Emanuel Sys – 0486 17 52 65 – emanuel@mindshake.biz