Brussel,
01
september
2015
|
10:35
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Kantoorwerker draait op voor kosten thuiswerk

Samenvatting

Brussel, 1 september 2015 – Steeds meer Belgen werken af en toe van thuis uit. De helft van de kantoorwerkers (51% wereldwijd) geeft ook aan over een professioneel thuiskantoor te beschikken. Toch wordt slechts door een derde van de werkgevers (32% - 34% wereldwijd) bijgedragen in de kosten van die werkplek! Dit blijkt uit een onderzoek van Regus, de wereldwijd grootste werkplekaanbieder, waarvoor in juni 2015 meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan net geen 300 in België - werden bevraagd.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis – of dicht bij huis – draagt bij tot de productiviteit van de werknemers. Het is dan ook aangewezen dat bedrijven hierin gaan investeren. Uiteindelijk levert dit hen – en de werknemers – enkel financieel voordeel op!”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Thuiswerken zit in de lift! Tot nu toe staat de werkgever echter niet altijd in voor de inrichting en uitrusting van de thuiswerkplek. Dit kost hun personeel handenvol geld! 35% van de Belgische respondenten (32% wereldwijd) schat zo dat dit hen op jaarbasis een maandsalaris of zelfs meer kost!

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis – of dicht bij huis – draagt bij tot de productiviteit van de werknemers. Het is dan ook aangewezen dat bedrijven hierin gaan investeren. Uiteindelijk levert dit hen – en de werknemers – enkel financieel voordeel op!”

Er is een verborgen risico wat betreft de kosten voor gezondheid en veiligheid op de thuiswerkplek. 74% van de Belgische respondenten (79% wereldwijd) bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken zich niet bewust zijn van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. 68% (77% wereldwijd) zegt dat de verzekering onvoldoende het thuiswerken dekt.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • 84% van de kantoorwerkers (79% wereldwijd) bevestigt dat de bedrijven die hun medewerkers aanmoedigen om van thuis uit te werken, niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor.
  • 44% (49% wereldwijd) denkt dat bedrijven die hun werknemers stimuleren om af en toe thuis te werken, de kosten voor de thuiswerkplek op de werknemer proberen af te schuiven.

Methodologie
Meer dan 44.000 zakenmensen uit 100 landen werden in juni 2015 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden. In België telt Regus vandaag 26 centers, waarvan 7 Regus Express centers in de treinstations. Voor een overzicht, klik hier.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten, waaronder zowel enkele van de meest succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met ons breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele, virtuele kantoren en vervangende werkplekken maken we het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be