Brussel,
18
april
2016
|
10:55
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Coworking ideaal voor start-ups

Coworking verhoogt succes, maar privacy is nog steeds een vereiste

Samenvatting

Coworking is hot! Het aantal locaties is sinds 2006 bijna elk jaar verdubbeld en naar verwachting[1] zullen er in 2018 wereldwijd meer dan 37.000 zijn. Steeds meer bedrijven, waarvan veel start-ups, kiezen vaak voor deze creatieve, inspirerende professionele werkplekken. De mogelijkheid om ondernemers uit andere bedrijven te ontmoeten (81% - 82% wereldwijd), en de lagere kosten (67% - 79% wereldwijd) zijn de belangrijkste redenen voor Belgische werknemers om voor coworking-locaties te kiezen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder.

[1] Deskmag, Global Coworking Survey, 2015

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Dankzij coworking kunnen kleinere bedrijven, zoals start-ups, een vestiging openen en kunnen freelancers en telewerkers genieten van alle voordelen van een groot kantoor, zonder de kosten die dit met zich meebrengt. Door enkel te betalen voor de ruimte die ze echt nodig hebben, kunnen bedrijven zo tot 60% besparen op hun vastgoedkosten.”

Toch vinden we deze locaties soms te casual voor belangrijke meetings (72% - 76% wereldwijd) of wanneer meer privacy gewenst is (72% - 75% wereldwijd). Daarnaast heeft 63% (56% wereldwijd) soms moeite om er zich te concentreren. Daarom blijven aparte professionele ruimtes zoals vergaderzalen of kantoren belangrijk om efficiënt te kunnen werken vanuit een coworkinglocatie.

Andere resultaten uit het onderzoek:

  • Voor bijna 6 op 10 respondenten (57% - 67% wereldwijd) bieden coworkinglocaties een creatievere werkomgeving dan een gewoon kantoor.
  • Het opdoen van inspiratie (66% - 69% wereldwijd) en het up-to-date blijven van vaardigheden dankzij interactie met andere professionals (61% - 62% wereldwijd) zijn eveneens belangrijke redenen om voor coworking te kiezen.
  • Voor 43% van de ondervraagden (de helft wereldwijd) is de dresscode op een coworkinglocatie meer casual dan op het klassieke kantoor.
  • Coworkinglocaties stimuleren nieuwe business, projecten en samenwerkingen (52% tegenover 66% wereldwijd).

“Wie een coworkingplek huurt, komt niet alleen terecht in een ruimte met enkele bureaus maar op een netwerk dat creativiteit, kennisuitwisseling en innovatie stimuleert. Steeds meer grote bedrijven laten hun medewerkers om deze redenen gebruikmaken van deze externe coworkinglocaties”, aldus William Willems.

Verdubbeling van het Belgische Regus-netwerk

Vorig jaar werkten meer dan 510.000 professionals in bijna 7.800 coworking-locaties wereldwijd. Dit zullen er in 2018 naar schatting 37.000 zijn.[1]

België blijft niet achter; zo zag Regus, de grootste flexplekaanbieder, zijn Belgische netwerk sinds eind 2014 verdubbelen naar 24 business centers. Deze locaties bieden in totaal meer dan 3.000 werkplekken – een derde meer in vergelijking met een jaar eerder.

De stations van Leuven, Sint-Niklaas, Brugge, Luik-Guillemins, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg kregen hun Regus Express center. Verder werden de deuren geopend van Regus centers in Brussel, Antwerpen, Louvain-La-Neuve, Waterloo en Groot-Bijgaarden. De groei staat niet stil, want binnenkort komen er nog locaties bij in Aalst en Brussel.

Wij willen ons netwerk uitbreiden met business centers voor elk type bedrijf, werknemer en voor elk budget. Zowel op prestigieuze plaatsen in stadscentra, drukbezochte plaatsen ‘onderweg’ als op locaties langs de autosnelwegen,” besluit William Willems.

Methodologie

Meer dan 44.000 zakenmensen uit 100 landen – waarvan bijna 300 in België - werden in juli 2015 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

[1] Deskmag, Global Coworking Survey, 2015

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden. In België telt Regus vandaag 26 centers, waarvan 7 Regus Express centers in de treinstations. Voor een overzicht, klik hier.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten, waaronder zowel enkele van de meest succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met ons breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele, virtuele kantoren en vervangende werkplekken maken we het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be