Brussel,
06
juni
2016
|
09:56
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: dresscode op kantoor wordt steeds informeler

Sandalen dragen op de werkvloer blijft voor 68% van de Belgen uit den boze

Samenvatting

Een pak met das of een mantelpak op het werk wordt steeds zeldzamer. 71% van de Belgen (74% wereldwijd) vindt ze te formeel voor het moderne kantoor. Vandaag de dag is jeans eerder de regel dan de uitzondering op de Belgische werkvloer (88% - 79% wereldwijd). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor bijna 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 300 in België – werden ondervraagd.

Tropische temperaturen of niet, slippers horen niet thuis op de moderne werkvloer (91% - 86% wereldwijd). Tegenover het dragen van sandalen op het werk zijn we iets toleranter; voor bijna een derde van de Belgen (32% - 35% wereldwijd) is dit aanvaardbaar.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Alhoewel de meeste ondernemingen in België geen specifieke ‘dresscode’ hebben, wordt in de meeste gevallen wel een beroep gedaan op het gezond verstand van de werknemers. Over het algemeen zien we wel een trend naar meer ‘casual’ kledij op de werkvloer. ”

Terwijl een pak met das in veel gevallen als te formeel beschouwd wordt (71% - 74% wereldwijd), blijft een trainingspak op het werk helemaal ‘not done’ (85% tegenover 82% wereldwijd).

Thuiswerken in pyjama

Thuis - weg van de kritische blikken van collega’s - gaat het er vaak nog informeler aan toe dan op het kantoor. Van de Belgische respondenten die af en toe of permanent van thuis uit werken, neemt 39% (43% wereldwijd) wel eens plaats achter zijn of haar bureau in pyjama. 18% (20% wereldwijd) houdt soms enkel zijn of haar ondergoed aan! Toch doet 81% van de thuiswerkers (82% wereldwijd) extra moeite om zich op te frissen (en aan te kleden) voor een videogesprek.

“Thuiswerken bespaart je heel wat pendeltijd. Toch is het niet altijd evident om er de juiste werk-privébalans te vinden. Een professioneel ingerichte werkplek en een kledingkeuze die je ook op kantoor zou maken, kunnen jou hierbij helpen,” besluit William Willems.

Methodologie

Bijna 40.000 zakenmensen uit 100 landen – waarvan bijna 300 uit België - werden in januari 2016 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten; zowel succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met een breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele en virtuele kantoren en vervangende werkplekken – maakt Regus het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be