Brussel,
16
november
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Eén derde van het senior management laat flexwerken niet toe

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Flexibiliteit wordt het sleutelwoord. De strijd om de beste werknemers zal in deze aantrekkende economie steeds vaker hierdoor beslecht worden”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
Samenvatting

Zelf je werkplek bepalen raakt steeds meer ingeburgerd in ons land. Volgens twee derden van de Belgische kantoorwerkers (66% - 72% wereldwijd) ondersteunt het management van zijn of haar onderneming flexibel werken. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus, de grootste werkplekaanbieder wereldwijd, waarvoor in januari 2015 meer dan 44.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan net geen 300 in België - werden bevraagd.

Het werken vanop afstand wordt steeds meer aangemoedigd door het senior management in België. De overgrote meerderheid (80% - 87% wereldwijd) is er dan ook van overtuigd dat werknemers beloond moeten worden voor hun prestaties en niet voor de tijd die ze op kantoor doorbrengen.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Er is nog een mentaliteitswijziging nodig bij één derde van het senior management dat niet openstaat voor flexwerken. Vandaag is nog al te vaak de regel dat kantoorwerkers met zijn allen in de file staan om dan op één centrale plek van 9 tot 5 samen werkend door te brengen. Nochtans is het veelal perfect denkbaar om ’s ochtends eerst een tweetal uur elders te werken, om nadien vlot na de files naar kantoor te rijden. Of waarom niet vanuit een professionele werkplek thuis of dicht bij huis aan de slag gaan? Zolang het werk maar af raakt.”

Toch zijn er ook obstakels; zo vereist flexwerken volgens 71% van de respondenten (75% wereldwijd) een gerichte managementtraining. Goede communicatie is daarbij belangrijk: driekwart van de ondervraagden (82% wereldwijd) geeft aan dat managers een aantal keer per week contact moeten hebben met hun ‘telewerknemers’. Daarnaast moet er volgens 85% (ook 85% wereldwijd) minstens een keer per maand een face-to-face meeting tussen hen plaatshebben.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • 59% (72% wereldwijd) vindt dat werknemers die op afstand werken rekening moeten houden met IT-systemen die hun activiteiten bijhouden.
  • 60% (73% wereldwijd) is van menig dat IT-systemen gebruikt moeten worden om de productiviteit van de werknemer bij te houden.

Flexibel werken trekt toptalent aan

Een goed uitgeruste flexwerkplek thuis – of dicht bij huis – draagt niet alleen bij tot de productiviteit van de werknemers, het is eveneens een aantrekkelijk middel op toptalent binnen de onderneming te houden of aan te trekken. Dat is althans de mening van 70% van de respondenten (68% wereldwijd).

“Flexibiliteit wordt het sleutelwoord. De strijd om de beste werknemers zal in deze aantrekkende economie steeds vaker hierdoor beslecht worden”, besluit William Willems.

Methodologie

Meer dan 44.000 zakenmensen uit 100 landen werden in januari 2015 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre .

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden. In België telt Regus vandaag 26 centers, waarvan 7 Regus Express centers in de treinstations. Voor een overzicht, klik hier.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten, waaronder zowel enkele van de meest succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met ons breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele, virtuele kantoren en vervangende werkplekken maken we het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be