Brussel,
07
oktober
2014
|
15:49
Europe/Amsterdam

Regus onderzoek: Het Nieuwe Werken maakt werknemers productiever

Samenvatting

Flexibele werktijden en -plekken geven een boost aan de productiviteit (66%), creativiteit (65%) en de verantwoordelijkheidszin (68%) van werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek dat Regus, de wereldwijde marktleider in het aanbieden van flexibele werkplekken, bij meer dan 1.000 Nederlandse kantoorwerkers liet uitvoeren.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
Uit dit onderzoek blijkt dat flexibiliteit en productiviteit hand in hand gaan, maar dan moeten managers hun werknemers het vertrouwen en de vrijheid geven om te werken waar en wanneer ze dat willen. Zoniet lopen ondernemingen de kans mis om getalenteerd personeel aan te trekken en te behouden.
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Flexibel werken zal almaar meer de norm worden op de arbeidsmarkt. En terecht want het Nieuwe Werken heeft tal van voordelen. Zo is bijna 7 op 10 kantoorwerkers (68%) van mening dat flexibel werken bijdraagt tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel en een betere werk-privébalans. Ook zou dit de trouw van werknemers aan hun onderneming (67%) bevorderen.

ToptalentOndernemingen die getalenteerd personeel willen aanwerven, moeten zichzelf in de markt zetten als een aantrekkelijke werkgever. Het aanbieden van flexibele werktijden en werkplekken kan hen hierbij helpen: bijna de helft van de ondervraagde kantoorwerkers (45%) vindt dat flexibel werken toptalent aantrekt.  Wanneer ze kunnen kiezen tussen 2 gelijkaardige jobs, dan geeft 4 op 5 respondenten de voorkeur aan de job met de meeste mogelijkheden om flexibel te werken. William Willems, Algemeen Directeur van Regus België: “Uit dit onderzoek blijkt dat flexibiliteit en productiviteit hand in hand gaan, maar dan moeten managers hun werknemers het vertrouwen en de vrijheid geven om te werken waar en wanneer ze dat willen. Zoniet lopen ondernemingen de kans mis om getalenteerd personeel aan te trekken en te behouden.”

Over het onderzoek
Het online onderzoek naar voorkeuren en verwachtingen van werknemers ten aanzien van werk- en vergaderlocaties werd uitgevoerd door het onderzoeksbureau Kien, in opdracht van Regus, door middel van een representatieve steekproef bij meer dan 1.000 werkende Nederlanders tussen 16 en 64 jaar in een kantoorjob. Het veldwerk vond plaats van 3 tot 10 september 2013.