Brussel,
27
maart
2014
|
10:17
Europe/Amsterdam

Regus enquête: op zakenreis missen we onze familie en ... ons hoofdkussen

Samenvatting

Wanneer ze voor het werk op reis gaan, dan missen Belgen vooral hun familie (64) en hun hoofdkussen (31%).  Hun thuis (25%) komt pas op de derde plaats. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus, een internationale aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor in september 2013 20.000 zakenmensen in 95 landen werden bevraagd. In België namen 200 respondenten aan de enquête deel.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Ontmoetingen zijn vaak een essentieel onderdeel van zakendoen. Maar na verloop van tijd – wanneer men elkaar al wat beter kent - wordt dit minder belangrijk en kunnen zakenreizen even goed vervangen worden door vergaderingen via videoconferentie vanuit een business center in de buurt of via skype. Bovendien werkt dit kostenbesparend, verkleint het de ecologische voetafdruk en verbetert dit de werk-privébalans”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna een vijfde van de Belgische zakenmensen (19%) minder bereid is om te reizen voor het werk in vergelijking met 10 jaar geleden. Wereldwijd loopt dit aantal iets hoger op (26%).

Belgische top 5: op zakenreis mis ik ...:

  1. Mijn familie (64%)
  2. Mijn hoofdkussen (31%)
  3. Mijn thuis (25%)
  4. De thuisbereide maaltijden (18%)
  5. Mijn huisdieren (11%)

Wereldwijde top 5: op zakenreis mis ik …:

  1. Mijn familie (68%)
  2. Mijn thuis (38%)
  3. De thuisbereide maaltijden (25%)
  4. Het spreken van mijn moedertaal (17%)
  5. Mijn huisdieren (12%)

Methodologie

Meer dan 20.000 zakenmensen uit meer dan 95 landen werden in september 2013 online  ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie MindMetre .