William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
"Klanten die met de trein naar Brussel pendelen, vertellen ons dat het vaak een probleem is om zich naar meetings te verplaatsen. Ze willen echter niet hun eigen wagen gebruiken en zo nog meer files en luchtvervuiling in de hoofdstad veroorzaken. Het aanbieden van elektrische wagens in drie business centers is een ecologisch en sociaal verantwoord alternatief dat mooi kadert in ons streven om de flexibiliteit en productiviteit van bedrijven te helpen verbeteren."
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
Brussel ,
14
april
2014
|
11:37
Europe/Amsterdam

Regus biedt klanten groenere mobiliteit in Brussel

Partnership met Zen Car stelt elektrische wagens ter beschikking in 3 Regus centra

Samenvatting

Regus, de grootste wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, neemt het voortouw om de luchtvervuiling in Brussel tegen te gaan. Regus moedigt zijn klanten aan om zich in een elektrische wagen door het stadscentrum te verplaatsen. Groen, gemakkelijk en vooral veel praktischer!

Tijdens een gezamenlijk pilootproject met het autodeelbedrijf Zen Car kunnen Regus klanten in drie business centra (in de Louizalaan, bij het Europees Parlement en aan het Zuidstation) elektrische wagens gebruiken. Ze kunnen dit al vanaf € 3 per uur en ze bepalen zelf de duur -  bijvoorbeeld enkele uren of dagen. Maandelijks ontvangen ze een afrekening. Bovendien kunnen ze de wagen online boeken via een pc of smartphone en hun verplaatsingen beheren aan de hand van realtime-informatie over de beschikbaarheid van de wagens.

Met deze samenwerking willen beide partners niet alleen de mobiliteit voor bedrijven verbeteren, maar ook de files en uitstootcijfers in onze hoofdstad terugdringen. Brussel is, na Antwerpen, de tweede stad met de meeste files in Europa, zo blijkt uit de Traffic Scorecard van dit jaar van het Amerikaanse consultancybedrijf Inrix. Bestuurders brengen bijna 83 uur in de file door.

William Willems, countrymanager van Regus België: "Klanten die met de trein naar Brussel pendelen, vertellen ons dat het vaak een probleem is om zich naar meetings te verplaatsen. Ze willen echter niet hun eigen wagen gebruiken en zo nog meer files en luchtvervuiling in de hoofdstad veroorzaken. Het aanbieden van elektrische wagens in drie business centers is een ecologisch en sociaal verantwoord alternatief dat mooi kadert in ons streven om de flexibiliteit en productiviteit van bedrijven te helpen verbeteren."

Het pilootproject voorziet daarnaast dat gebruikers zich gemakkelijk en gratis in het stadscentrum kunnen parkeren.

Eén van de eerste gebruikers van deze dienst is Chris Timmerman, Managing Partner van het consultancybedrijf Business Aligner. Zijn bedrijf levert advies rond verkoops- en marketingprocessen, en is sinds januari gevestigd in het Regus City Center aan de Louizalaan.  Chris woont in Sint-Gillis en probeert zich zo veel mogelijk met de tram of de fiets naar het werk te verplaatsen. Toch bestaat ongeveer de helft van zijn werktijd uit klantenbezoeken in de stad en hiervoor heeft hij een wagen nodig.

“Voor mij is dit een superdienst! Mijn eigen wagen kan ik thuislaten en ik hoef vrijwel geen parkeerkosten meer te betalen want ik raak de Zen Car gratis en gemakkelijk kwijt in de binnenstad”, aldus Chris Timmerman. “Mocht Brussel fietsvriendelijker zijn om me met mijn dochter te verplaatsen, dan zou ik zeker overwegen om mijn eigen wagen van de hand te doen!”

Naast het gebruiksgemak speelt Het ecologische aspect voor Chris een belangrijke rol: “Het recente ozonalarm maakte opnieuw duidelijk dat er te veel (vervuilende) auto’s in onze hoofdstad rondrijden. Zelf wil ik daarom mijn steentje bijdragen door me zoveel mogelijk op een milieuvriendelijke manier - met de fiets, tram of elektrische wagen - te verplaatsen. Zelf had ik er trouwens ook al aan gedacht om me een elektrische wagen aan te schaffen. Ik steun dan ook ten volle dit soort initiatieven!”