София,
09
юли
2013
|
00:00
Europe/Sofia

Работа по време на почивка?

Работа по време на почивка?

Българските бизнесмени планират да работят повече, отколкото да почиват, това лято

София – 09 юли, 2013 г. – Българските бизнесмени са толкова отдадени на работата си, че дори не могат да се изключат по време на почивка. Тази година е по-вероятно много от тях да бъдат открити да работят на лаптопите си, отколкото да пият коктейли на плажа по време на тяхната годишна лятна почивка.

Регус, най-големият световен доставчик на гъвкаво работно пространство, попита повече от 26 000 бизнесмени от над 90 страни да разкрият колко точно време от тяхната лятна почивка ще прекарат в свързани с работата им занимания. Резултатите показват, че огромна част от професионалистите по света се считат за прекалено заети, за да изключат служебните си телефони дори вежднъж годишно и българските работещи не правят изключение.

В световен мащаб 41% от анкетираните заявяват, че ще работят от един до три часа на ден по време на почивка, докато 39% планират да работят при леко намалени бизнес обороти, като се грижат за имейли, телефонни разговори и съществени части от работата. Много всеотдайните 17% казват, че ще работят повече от три часа на ден.

Българите попадат малко под този среден глобален показател. Въпреки това, една трета (33%) от тях признават, че вместо да прекарват времето си в почивка на басейна, ще вземат работата си с тях това лято и ще предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на тяхната почивка. 36% казват, че ще прекарат от един до три часа на ден за свързани с работата занимания, като 14% ще работят над три часа.

Интересното обаче е, че в глобален мащаб жените изглеждат малко по-добри в изключването от мъжете. Като цяло, 42% от мъжете професионалисти предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на почивка, в сравнение с 34% от жените. 44% от мъжете твърдят, че ще работят от един до три часа на ден, в сравнение с 35% от жените.

Катерина Ману, говорител на Регус заяви: “Хората по целия свят се отнасят към работата си много сериозно, може би в резултат на продължаващите икономически трудности и българите не са изключение. Висок е процентът от работещи, които прекарват голяма част от почивката си в работа. Въпреки това, докато тази всеотдайност без съмнение е полезна за бизнеса, дори най-големите професионалисти имат нужда от качествена почивка, така че е важно да се постигне баланс: нещо, което много работещи в България не правят".

За повече информация:

Борислав Грозданов

Консултант, BondPREMEA

T.:+359 2 832 33 44

borislav@bondpremea.com