София,
24
октомври
2013
|
00:00
Europe/Sofia

Регус разширява своите услуги за бизнес организациите

София, 24 октомври 2013 г. - Регус – най-големият световен доставчик на гъвкаво работно пространство отвори своя втори бизнес център в София, в близост до Народното събрание. Новият бизнес център дава изключителна възможност на фирми от всички размери в България да увеличат своята конкурентоспособност.

За разлика от собствените офиси и дългосрочните договори за наем, гъвкавите работни пространства на Регус в София позволяват на бизнес организациите бързо да разширят или намалят използваното от тях офис пространство. В допълнение към това, напълно оборудваните офиси са готови за употреба, така че фирмите ще си спестят високите разходи за настаняване. Тези две основни предимства могат да помогнат на бизнеса да управлява по-ефективно финансовите си ресурси във време, когато 68% от хората на бизнеса в България заявяват, че липсата на достъп до кредит е пречка за предприемачите - според изследване от Регус.

Състоянието на икономиката е друг притеснителен фактор за българския бизнес. Според последният глобален доклад за индекса за бизнес доверие на Регус, фирмите в България са били по-малко уверени отколкото шест месеца по-рано и нивата на оптимизъм са били доста под средните за света. Въпреки това, МВФ прогнозира, че БВП в България ще се увеличи с 1,6% през 2014 г., така че решенията за гъвкаво работно пространство позволяват на фирмите да се стремят към растеж без да се обвързват с рисковани дългосрочни финансови ангажименти.

Използването на гъвкави работни пространства може също да подобри управлението на човешките ресурси на фирмите. Вместо служителите да пътуват ежедневно до работното място към фиксиран офис, те могат да приемат по-гъвкави и удобни работни договорености, като например да си вършат работата по-близо до дома си или своите клиенти. Откриването на втори бизнес център на Регус в София разширява избора на местоположение, отворено за работодателите и техните служители.

Десислава Митева, Генерален мениджър на Регус България, коментира: "Нашите проучвания показват, че гъвкавите практики на работа могат да увеличат значително мотивацията на служителите, и това е важно предвид настоящата икономическа ситуация. В доклада за индекса за бизнес доверие на Регус, 47% от бизнес организациите в България са заявили, че по-успешното запазване на персонала, е от ключово значение за постигането на по-голяма ефективност, без компромиси по отношение на растежа. Предоставяйки по-голяма гъвкавост на персонала за това как и къде работят е ефективен и достъпен начин да засилване на тяхната лоялност."

Симеон Николов, Управител, Бългериан Кансълтинг Груп: "Можем да използваме отличните заседателни зали, когато имаме нужда от тях, вместо да плащаме за тях целогодишно, а и нашите клиенти са впечатлени от локацията. Служителите на Регус се грижат за офиса и рецепцията, което ни спестява разходите за персонал и ни позволява да се фокусираме върху бизнеса. Това е чудесно решение за нас."