Sofia,
07
декември
2015
|
10:57
Europe/Sofia

10-те най-странни места където не искаме да прекараме нощта при командировка

От речна лодка до ремарке за коне, служебните пътувания не винаги минават гладко

София, 7 декември 2015 г. - Нощувка във ферма за магарета и коне; преспиване в младежки хостел без легло...но поне на надуваем матрак в килера за метли. И макар там да се носи аромат на почистващи препарати, бизнес пътникът споделя, че е успял да се наспи добре...

Това са само част от историите на участници в проучване на световния лидер в осигуряването на работни и офис пространства Regus за това какво представлява пътуването в командировка. В проучването на Regus сред 44 000 души от повече от 100 страни, компанията търси кои са най-странните места, където професионалистите са били настанени по време на тяхната командировка. Резултатите сочат, че бизнес пътуването невинаги включва нощувка в петзвезден хотел и лукс. И докато много от пътуващите професионалисти обикновено се оплакват от нощните полети и споделянето на стая със свой колега, оказва се че те може да имат много “по-вълнуващи” преживявания като реалността има своите крайности - от колиба от кал до приказен замък.

Според данни на Международната асоциация за бизнес пътувания, командировките се очаква да нараснат с 6.2% и до края на 2015 г. пътуванията ще достигнат 490.4 милиона. Но според проучването на Regus ненавсякъде по света професионалистите получават първокласно настаняване. Много често те съобщават за нощувки в салоните на летищата и ж.п. гари, а понякога дори на изключително странни места като сграда на бивш затвор и палатка за 40 души.

Ето и 10-те най-странни места, където участващите в проучването са били настанявани:

  • Баржа
  • Навес за тухли
  • Килер за метли
  • Алея за боулинг
  • Дървена колиба в Азия
  • Замък
  • Контейнер в джунглата
  • Противоядрен бункер
  • Ремарке за коне
  • Строителна площадка на клиент

„Командировките продължават да бъдат популярни, тъй като нищо не може да измести срещите очи в очи с клиента. Професионалистите обаче не винаги имат възможността да се насладят на първокласно обслужване. Макар да има служители, които са авантюристи по душа и се наслаждават на нощ прекарана в борба с природата в тропическа джунгла, много други биха изпитали изключително големи трудности да се справят с работата си на следващия ден.“, коментира резултатите от проучването г-жа Селия Дон, директор глобални дейности в Regus.

“Също както служителите се нуждаят от подходяща професионална среда, където да бъдат продуктивни, те имат нужда също и от стабилен сън през нощта. В среда където все повече хора работят в движение, компаниите, който се стремят да поддържат висока производителност сред служителите си трябва да осигурят цялостно професионално преживяване за тях.“, допълва г-жа Дон.

Шаблон

За Regus

Regus е най-голямата глобалната компания за гъвкави офис решения, чиито клиенти са едни от най-успелите предприемачи, личности и мултимилионни корпорации.

Чрез своята мрежа от над 2 300 бизнес центъра в 106 страни с близо 4 млн м2 площ на водещи места в света, Regus предоставя удобни, висококачествени и напълно обслужвани работни пространства, където хората могат да работят независимо дали за няколко минути или години. Компании като Google, Toshiba и GlaxoSmithKline избират Regus, за да могат да работят гъвкаво и да направят бизнеса си по-успешен.

Ключът към гъвкавата заетост е удобството и Regus открива бизнес центрове навсякъде където неговите 2.1 милиона членове желаят – в градски центрове, предградия, шопинг центрове, железопътни гари, университети, бензиностанции на магистрали и дори читалища. Марките в групата - Regus, Regus Express, Signature Group, Open Office, Spaces и Kora предоставят всичко, от което се нуждае всеки бизнес, от традиционни офиси до креативни и раздвижени пространства, които стимулират креативното мислене и сътрудничеството.

Основана в Брюксел, Белгия през 1989 г., Regus е базирана в Люксембург и листвана на London Stock Exchange.