Malta,
16
September
2013
|
00:00
Europe/Berlin

Regus nudi novu priliku za rast firmama u Beogradu

Kompanija Regus otvorila je novi fleksibilni radni prostor u Srbiji, čime je broj radnih stanica u poslovnom centru u Beogradu povećan za 74%. Zahvaljujući tome, sada će još više srpskih kompanija i preduzetnika moći da primeni fleksibilno poslovno planiranje i budžetiranje.

Fleksibilni radni prostori nude veću komercijalnu agilnost u poređenju sa tradicionalnim kancelarijama jer se radni prostor može koristiti bez potpisivanja dugoročnih fiksnih ugovora o zakupu. Radni prostor se brzo može proširiti u slučaju dodavanja novih radnih mesta, ili smanjiti u slučaju finansijskih problema. Sale za sastanke mogu se iznajmiti po potrebi, umesto da se za njih plaća cele godine. Manje ulaganje u poslovni prostor znači da vam ostaje više novca koji se može uložiti u poslovanje.

Jedan od klijenata Regusa u našoj zemlju, direktor kompanije Tom Tom d.o.o. iz Beograda, Slobodan Stanišić, ističe poslovni prostor kompanije Regus kao idealno rešenje za tim u procesu ekspanzije.

“Ispunjena su naša očekivanja u pogledu fleksibilnosti, prijatnog prostora za rad i osoblja uvek spremnog da brzo i profesionalno odgovori na naše potrebe."

Fleksibilnost po pitanju broja zaposlenih i budžetiranja danas je od velike važnosti kada se uzmu u obzir rezultati najnovijih ekonomskih predviđanja i poslovnih istraživanja. Po najnovijem Indeksu poslovne sigurnosti kompanije Regus, gotovo devet od deset (88%) kompanija u Srbiji navodi da će povećati broj zaposlenih u toku 2013. godine ili ga održati na istom nivou; 50% kaže da će primiti još zaposlenih u sektoru prodaje i marketinga, dok 47% kaže da će zaposliti još operativnog osoblja - što znači da će im biti potreban veći radni prostor.

Bruto domaći proizvod takođe se kreće u pozitivnom smeru, pa je gotovo izvesno da će vlada ostvariti obećanje od 2% rasta u 2013. godini, za razliku od 2012. godine. Pa ipak, pošto Indeks poslovne sigurnosti kompanije Regus pokazuje da je optimizam u Srbiji niži od globalnog proseka, kompanije bi trebalo da budu fleksibilne u planiranju rasta.

Kako kaže Katerina Manou, potpredsednik kompanije Regus za Balkan: „Tradicionalni fiksni ugovori o zakupu kancelarijskog prostora nisu dobar izbor u ekonomskoj klimi u Srbiji, pošto oni usporavaju rast ili sa sobom povlače nefleksibilne troškove. Fleksibilni radni prostori takođe pružaju slobodu preduzetnicima i omogućavaju im da brzo reaguju i iskoriste nove prilike ili prihvataju nove projekte. Zahvaljujući tome, još od našeg ulaska na tržište u Beogradu za našim radnim prostorima vlada velika potražnja, pa nam je veoma drago što će proširenje centra omogućiti da podržimo još više lokalnih kompanija.“

Proširenje centra u Beogradu omogućiće kompaniji Regus i da podrži sve veći broj Evropljana koji rade u pokretu. Dnevne kancelarije, sale za sastanke i poslovni salon u centru omogućavaju poslovnim ljudima da pristupe profesionalnim radnim prostorima, kancelarijama i podršci kad god rade u Beogradu.