Brussel,
26
februari
2014
|
11:10
Europe/Amsterdam

Wat als... Je minder in de file zou staan?

Regus studie: 58% zou langer in bed blijven liggen

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Dankzij de vele technologische ontwikkelingen maakt het voor veel werknemers niet meer uit waar of wanneer ze werken. Toch spenderen ze nog te veel tijd in het vaak stressvolle woon-werkverkeer. Zeker nu de discussie over de tolheffing om Brussel binnen te rijden hoog oplaait, moeten werkgevers hun personeel meer gaan vertrouwen om thuis - of op een professionele werkplek dicht bij huis - te werken. Bovendien draagt dit bij tot hun productiviteit; 59% zou meer werken wanneer ze minder tijd in het woon-werkverkeer zouden doorbrengen.”
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
Samenvatting

Mochten we minder tijd doorbrengen met pendelen, dan zou 72% van de Belgen meer tijd spenderen aan zijn partner en familie. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus, een internationale aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor in september 2013 20.000 kantoorwerkers in 95 landen werden bevraagd. In België namen 200 respondenten aan de enquête deel.

We zijn de files beu! Uit de recente Grote Mobiliteitsenquête van Touring en Febiac blijkt dat 28% van de Belgische weggebruikers de auto waarschijnlijk zou laten staan, mochten de files in de komende maanden erger worden. 8% is daar zelfs zeker van.

Occasioneel en beperkt deeltijds telewerk (max. 2 dagen/week) kan 51% van de respondenten bekoren. Meer dan ooit zien we dit vandaag als dé manier om files te vermijden (61%) en om tijd te winnen (60%).
(Febiac en Touring lieten eind 2013 1.000 Belgische weggebruikers ondervragen door Dedicated - http://www.febiac.be/public/pressreleases.aspx?ID=778&lang=NL )

Maar wat zouden we doen met de tijd die we hierbij winnen? Regus ging dit na bij meer dan 20.000 werknemers wereldwijd.

De top 6 voor België: Wat als je deeltijds kon telewerken

 1. Ik zou meer sporten (77%)
 2. Ik zou meer tijd doorbrengen met mijn partner en mijn familie (72%)
 3. Ik zou meer werken (59%)
 4. Ik zou langer in bed blijven liggen (58%)
 5. Ik zou meer tijd spenderen met vrienden (55%)
 6. Ik zou mezelf bijscholen door bijvoorbeeld een extra opleiding te beginnen (54%)

De top 6 wereldwijd: Wat als je deeltijds kon telewerken

 1. Ik zou meer sporten (76%)2. 
 2. Ik zou meer tijd doorbrengen met mijn partner en mijn familie (75%)
 3. Ik zou meer tijd spenderen met vrienden (55%)
 4. Ik zou meer of langer werken (54%)
 5. Ik zou mezelf bijscholen door bijvoorbeeld een extra opleiding te beginnen (52%)
 6. Langer in bed blijven liggen (47%)

Ga voor meer informatie naar http://www.regus.com/commute

Methodologie

Meer dan 20.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werden in september 2013 online  ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Regus met meer dan 1 miljoen zakenmensen en is representatief voor hogere managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld. Het onderzoek werd beheerd en uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie MindMetre .