Brussel,
11
mei
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Flexibel werken in Brussel wint aan populariteit: tot 40% meer werkplekken in 3 jaar tijd

Regus opent 15de flexibele werkpleklocatie in en rond Brussel

Samenvatting

Onlangs opende Regus, ’s werelds grootste werkplekaanbieder, een business center in de Regentlaan. ‘Regus EU Regent’ telt 136 flexwerkplekken en 2 vergaderzalen en speelt in op de toegenomen vraag naar flexibele werkpleklocaties in en rond onze hoofdstad. Alleen al in de afgelopen 3 jaar steeg het aantal flexwerkplekken er van 1.560 tot bijna 2.200! 

Het volledig gemeubileerde Regus EU Regent business center bevindt zich op de 5de verdieping van een modern kantoorgebouw in de Regentlaan 37-40. Deze vijfde Regus locatie in de Europese wijk heeft een oppervlakte van 1.063 m2 en beschikt over 41 kantoren en 2 vergaderzalen - goed voor 136 werkplekken die per uur, dag, week of permanent gehuurd kunnen worden. Verder is er een business lounge met lounge zetels en thinkpods. Voor wie zich snel wil opfrissen is er zelfs een douche voorzien.

Verder is het center uitgerust met alle ondersteunende diensten die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van bedrijven en hun werknemers, zoals meertalige administratieve ondersteuning en wifi.

Opmars van flexibel kantoorverhuur in Brussel

Brussel is een belangrijke stad voor Regus want het is in de Louizalaan dat het eerste van de ondertussen 2.800 business centers openging. Sinds een aantal jaar breekt flexibel kantoorverhuur echt door in de hoofdstad. Zo telde Regus in 2013 nog 1.560 werkplekken in 7 business centers in Brussel en de rand. Ondertussen zijn dat er al 15 – waarvan 3 Express centers in de treinstations – samen goed voor bijna 2.200 werkplekken (+40%).

“Alternatieven zoals derde werkplekken en gedeelde werkplekken winnen snel aan populariteit. Ook de vraag naar flexibel kantoorverhuur in Brussel steeg de afgelopen jaren sterk, onder andere omdat het bedrijven de vrijheid geeft om hun kantoorruimte te doen groeien of inkrimpen, in functie van de bedrijfsactiviteiten. Door enkel te betalen voor de m2 die ze echt nodig hebben, kunnen bedrijven zo tot 60% besparen op hun vastgoedkosten,” aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.

Via een abonnementsformule kan je al vanaf 29 euro per maand in alle business lounges van het Belgische Regusnetwerk terecht. Ook koffie, thee en water zijn in deze prijs inbegrepen. Met dit betaalbaar en flexibel aanbod richt de marktleider zich er zowel op de multinationals, start-ups als de ‘digitale nomaden’.

Boilerplate

Over Regus

Regus is ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, met 2.800 business centers in 106 landen en 977 steden. In België telt Regus vandaag 26 centers, waarvan 7 Regus Express centers in de treinstations. Voor een overzicht, klik hier.

Zo’n 2,3 miljoen leden maken gebruik van de Regus diensten, waaronder zowel enkele van de meest succesvolle ondernemers, zelfstandigen, start-ups als grote multinationals. Met ons breed scala aan werkplekoplossingen in verschillende prijsklassen – waaronder het groeiend aantal mobiele, virtuele kantoren en vervangende werkplekken maken we het voor iedereen en voor elke onderneming mogelijk om te werken waar, wanneer en hoe ze dit willen.

Regus werd in 1989 opgericht in Brussel en heeft zijn hoofdzetel in Luxemburg. De onderneming staat genoteerd op de beurs van Londen. Voor meer informatie: www.regus.be