Brussel,
18
mei
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Persbericht: Regus en NMBS openen flexibele werkplekken in treinstations Brussel-Luxemburg en Brussel-Zuid

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België
“Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in Luik en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brussel hun tijd productiever kunnen invullen. Over een aantal maanden volgt in Brussel trouwens nog een Regus Express center in het Centraal Station."
William Willems, Algemeen Directeur van Regus België

Eind deze week openen Regus en NMBS het eerste Brusselse Express center in het treinstation Brussel-Luxemburg. Deze opening volgt na de overeenkomst tussen de twee partijen om comfortabele en volwaardige werk- en ontmoetingsplekken in te richten op 8 locaties op het Belgische spoorwegnetwerk. Over een maand – op 15 juni – volgt de opening van een tweede Brusselse Regus Express center, deze keer in het Zuidstation.

Eind januari gingen al de deuren open van een Regus Express/NMBS center in het station van Luik-Guillemins. Binnen dit en enkele maanden volgen nog meer centers in de stations van Antwerpen-Centraal, Brugge, Leuven, Sint-Niklaas en Brussel-Centraal. Zo zullen er in totaal acht Regus Express/NMBS-centers zijn naast de 16 bestaande Regus business centers in België.

Het Regus Express/NMBS-center in het station van Brussel-Luxemburg omvat een business lounge met leestafel, lounge zetels, thinkpods en 2 vergaderzalen. Het center in het Zuidstation zal dan weer over 5 vergaderzalen, een co-workingruimte voor 18 personen, een business lounge met leestafel, lounge zetels, think pods, een telefoonruimte en een knusse bibliotheekruimte voor 4 personen beschikken. Bovendien kan er tegen betaling gebruik gemaakt worden van een douche, ideaal voor internationale reizigers om zich op te frissen voor een meeting!Men kan de locaties gebruiken om op enkele meters van het perron klanten te ontmoeten of om er hun administratie bij te werken. Verder worden de centers uitgerust met high-speed wifi en ondersteunende diensten voor bijvoorbeeld assistentie het uitprinten van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant. De centers zijn toegankelijk vanaf 6 euro per uur.

Treinstations ondergingen de voorbije jaren grote veranderingen: ze bieden een brede waaier van (commerciële) diensten en ze profileren zich bovendien als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven door het aanbieden van bijkomende diensten zoals auto- en fietsdelen, parkings, enz.

Flexibele werkplekken in Brussel
Brussel speelt een belangrijke rol voor Regus want het is in de Louizalaan dat het succesverhaal van de onderneming meer dan een kwarteeuw geleden begon. Ondertussen zijn de volledig gemeubileerde kantoren en de bijhorende diensten van Regus al terug te vinden op 8 locaties in onze hoofdstad. Daarnaast zijn er rond Brussel nog centers in Zaventem, Diegem, Eigenbrakel en Waterloo.

Met Regus Express begeeft de wereldmarktleider zich buiten de klassieke paden van de business centers. William Willems, Algemeen Directeur voor Regus België: “Met deze business unit richten we ons op drukke locaties in luchthavens, tank- en treinstations. Net zoals in Luik en op verschillende locaties in Frankrijk en Nederland zullen treinreizigers voortaan ook in Brussel hun tijd productiever kunnen invullen. Over een aantal maanden volgt in Brussel trouwens nog een Regus Express center in het Centraal Station."